Twoja lista jest pusta |
Autor: | Agata Lewandowska |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Data wydania: | 2016-09-30 |
Okładka: | Miękka |
Ilość stron: | 160 |
Format: | 235x165x11 mm |
ISBN: | 9788377735312 |
Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.
Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami – oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
• przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
• mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
• listę zbóż i produktów bezglutenowych,
• ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
• łatwo dostępne składniki potraw.
Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!
Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.
zerknij jeszcze na to
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Bożena Stasiak, Iza Radecka